2015-05-01
1 | kg | Benfri märgpipa | Gör så här: Skär köttet i kuber 3×3 cm, dela morötter i önskad form men ej för små.Skiva den gula löken, bryn köttet och tillsätt morötter, lök och vitlök.Pudra över mjölet och låt det bli lätt rostat.Tillsätt sedan tomatpuré, vin och buljong.Låt koka ihop tills köttet är mört.Tänk på att hängmörat kött blir snabbare klart än vanligt kött.Dela bacon och champinjoner och bryn, häll i grytan tillsammans med steklöken och låt sjuda i några minuter. |
|
2 | st | Morot | ||
2 | st | Gul lök | ||
5 | dl | Rött vin | ||
5 | dl | Köttbuljong | ||
2 | msk | Tomatpuré | ||
2 | kvist | Timjan | ||
1 | st | Lagerblad | ||
3 | st | Vitlöksklyftor | ||
20 | st | Steklökar | ||
300 | gr | Champinjoner | ||
100 | gr | Bacon | ||
3 | msk | Vetemjöl |